Houten Groeimeter

Een cadeau voor vele jaren!

Deze houten groeimeter is een geweldig hulpmiddel om bij te houden hoe hard (uw) kind groeit. De gemeten lengte kan worden onthouden door de houten meetplug in het gat van de opgemeten lengte te stoppen. Op die manier is het de volgende keer dat er gemeten wordt direct zichtbaar of er een beetje schot in zit…

 

Uniek en persoonlijk!

De meetlat kan volledig worden gepersonaliseerd. Dat houdt in dat het kan worden voorzien van een naam en geboortedatum, geheel in de stijl van het geboortekaartje! Hiervoor hoeft er alleen maar een duidelijke foto of scan (.jpg of .pdf) van de kaart te worden geüpload in het bestelformulier.

 

Zeer snelle levertijd

Direct nadat u de bestelling heeft doorgegeven, worden de naam en geboortedatum samen met een eventuele afbeelding van de kaart uit het hout gefreesd. Vervolgens wordt het geheel beschermd met een transparante lak, waarna het als extra optie mogelijk is om de tekst en tekening te laten opvullen met een gekleurd kunsthars voor een geweldig contrast!

Hierdoor is het cadeau altijd binnen 3 werkdagen klaar om verzonden of opgehaald te worden.

Van beschimmelde plank…

De groeimeters worden gemaakt van beukenhout met ‘slaap’. Slaap is de benaming voor een speciaal effect in het hout dat wordt verkregen door een schimmel bepaalde tijd zijn gang te laten gaan. Hierdoor ontstaan de meest prachtige tekeningen van lijnen en felle kleuren in het hout, zonder dat er enig kunstenaar aan te pas is gekomen anders dan de natuur zelf.

…naar uniek kunstwerk!

Voor sommige toepassingen zijn deze tekeningen ongewenst. Zo belanden deze planken helaas regelmatig in de afvalbak als ze per ongeluk door de schimmel zijn aangetast. Zonde natuurlijk, want decoratief zijn deze planken goud waard. Daarom krijgt dit hout als groeimeter alsnog een duurzame bestemming.

 

Nadat de planken zijn binnengehaald, worden de houten planken grondig gedroogd. Eenmaal droog worden ze volledig glad geschaafd en bewerkt met de frees. Als laatste stap worden ze voorzien van een transparante lak om plank duurzaam te beschermen.  Deze lak voorkomt tevens dat de eventueel toegepaste kunsthars in het hout kan trekken voordat deze is uitgehard.